Charles Remeeus is een kunstenaar uit Vlaardingen. Hij heeft diverse exposities gehad en nog in het verschiet. Sinds vorig jaar timmert hij ook steeds meer internationaal aan de weg. (Frankfurt 2018) Al jaren is houtbewerking zijn grote passie en het scheppen van sculpturen in allerlei soorten en maten is al jaren zijn hobby. Dit is inmiddels uitgegroeid tot een belangrijk deel van zijn leven.

Kunst moet de mensen prikkelen

Geïnspireerd door vrouwelijke vormen maakt hij van hout erotisch getinte beelden. De rondingen van vrouwen zijn perfect in houten sculpturen weergegeven met als finishing touch een (rode) hak. Zijn motto is: “Kunst moet de mensen prikkelen” Al dan niet met humor. Het moet een kunstwerk zijn die op meerdere manieren bekeken kan worden.

Hout met vloeiende lijnen en organische vormen

De beelden en reliëfs geven de bezoekers een inkijkje en laten de zintuigen prikkelen over de aanblik van verborgen naakt (schuilt niet in ieder mens een voyeur?) Maar zijn visie op vrouwelijk schoon kan ook confronterend zijn… De natuurlijke structuur van het hout probeert hij altijd in de beelden terug te laten komen d.m.v. vloeiende lijnen en organische vormen, met soms zelfs meerdere houtsoorten in één werk. Al zijn met de hand gemaakte beelden zijn uniek en van diverse houtsoorten en afmetingen.

Kunst met een knipoog

Hoe omschrijft Charles zelf zijn beelden? Kunst met een knipoog, dat is waar Charles Remeeus voor staat. Nieuwsgierig? Breng een bezoekje aan zijn stand, bewonder de werken en vraag ook naar de mogelijkheden om jezelf in een prachtig kunstwerk te vereeuwigen!

Charles Remeeus