Christo heeft zijn interesse in de kunst van het mannelijke lichaam ontwikkeld in zijn tienerjaren. Hij was iedere dag in de stedelijke bibliotheek te vinden waar hij uren lang de technieken van de oude meesters Davinci en Michelangelo bestudeerde over het mannelijk lichaam.

Male erotics

Alhoewel zijn interesse in het schilderen al in zijn jongere jaren gewekt was, heeft hij zijn eerste kwaststreek pas op 27 jarige leeftijd gezet. Drie jaar later is Christo met 7 schilderijen van het mannelijk lichaam aangenomen bij de Koninklijke Kunstacademie in Den Haag. Vanaf dat moment werd hij gedurende 5 jaar getraind om het beste uit zichzelf te halen. Jammer genoeg ten koste van zijn passie in “male erotics”. Na veel uitputtende exposities en lesgeven, heeft Christo besloten een pauze in te lassen om meer aandacht te besteden aan een andere passie; wereldreizen. Het was de bedoeling dat de pauze van korte aard zou zijn, maar ondertussen had Christo zijn kunst al 9 jaar achter gelaten. In 2015 is hij hierop terug gekomen met een sterkere doelstelling; Terug naar de basis, luisterend naar zijn innerlijke ik en zijn werk werd teruggebracht naar “Male Erotics”, waar hij ook mee begonnen is.

Diverse tentoonstellingen

In 2017 is zijn werk opgemerkt door een galerie eigenaar in Florence en in Pennsylvania, waar hij diverse tentoonstellingen heeft gehad en is zijn werk ook gepubliceerd in het Duitse blad Juturna. Toen hij de oproep “Kunstenaars gezocht voor op de Winter-Fair” las voelde hij zich er zeer toe aangetrokken omdat het concept bij zijn visie past. Ondanks dat de meeste erotische afbeeldingen vrouwelijk schoon laat zien, vind hij het mannelijke lichaam niet minder sensueel en wil daarom graag deel nemen aan deze expositie zodat hij zijn visie op het mannelijke lichaam kan tonen.

Christo Gunawan