Wat maakt Dries? Hersenkronkels van zijn eigen gedachten die tot uiting komen door de positie van het lichaam. Met eigen artistieke toevoegingen vormt hij dit om tot één geheel. Penseel en kwast liggen hem niet zo, daarom airbrusht hij zijn uitdagende kunstwerken vooral op aluminium platen die hij afwerkt met een UV-bestendige laklaag die het gevoel van glas weergeeft.

De kunst van airbrush

De kneepjes van het vak heeft hij geleerd tijdens diverse cursussen in Brugge. Na enkele jaren vond hij zichzelf klaar om met zijn bijzondere werk naar buiten te komen. Hij trapte af met een tentoonstelling van zijn eigen werk, waarna diverse exposities en publicaties in China, Duitsland, België en Amerika volgden. Nog steeds verkent hij nieuwe wegen in de kunst van airbrush. Wat zal het volgende zijn? De toekomst zal het uitwijzen…

Workshop

Op de expo “We gaan het doen!” kun je Dries in levende lijve bezig zien tijdens het maken van zijn eigen werk. En voor de bezoekers heeft hij ook wat leuks in petto. Hij geeft graag een spoedcursus over zijn pistool. Misschien durf je het hierna wel aan om zelf het pistool in handen te nemen en je eerste strepen te oefenen op papier.

Dries Masschaele