Gert Jan van Noorden wordt inmiddels erkend als één van de meest bekende erotische fotografen van Nederland. Zijn indrukwekkende exposities maken vaak tongen los en zijn zeer gewild op grote beurzen. Dit jaar viert van Noorden zijn 10 jarig jubileum en wij hebben hem weten te strikken om met zijn jubileum expositie op de Winter-Fair neer te strijken.

De 10 jarig jubileum expositie MASTERS OF EXPERIENCE toont de erotische fotografie van Gert Jan van Noorden. In deze tak van sport ontwikkelde hij zich meer en meer als eigenzinnige stylist die met de wetten van het genre speelt en visuele en fysieke grenzen opzoekt. Zijn beelden prikkelen of provoceren omdat ze expliciet maar niet eenduidig zijn. Objecten en attributen vormen een dualistische eenheid door hun fysieke spanning waarmee de concentratie van de maker voelbaar wordt.

Kenmerkend voor Van Noordens werk is de sterke focus op de suggestie. Zelfs in haar meest onverhulde naaktheid blijft de verleiding intact en krijgt ‘vulgaire platheid’ geen enkele kans zich te manifesteren. Toch is het werk niet overal zacht van aard. Zijn zinnenprikkelende fotografische kunstwerken zijn doorgaans gemaakt in edgy zwart-wit met een hoog contrast en een grafische stijl die ongetwijfeld beïnvloed is door de urban beeldcultuur van de jaren tachtig.

Een aantal foto’s in deze expositie werd door Playboy uitverkozen, in vakbladen gepubliceerd of aangekocht door Rotterdamse galeries en trok hij de aandacht van Ruud Visschedijk, voormalig directeur van het Nederlands Fotomuseum en Geert Stadeus, hoofdredacteur van het prestigieuze magazine Snoecks.

Ook bij RTV Rijnmond viel hij in de smaak en onlangs hebben ze naar aanleiding van zijn 10 jarig jubileum een leuke tv-reportage over hem gemaakt.

Nieuwsgierig geworden en wil je meer zien? Kom dan naar de Winter-Fair om zijn prachtige expositie te bezoeken.

Gert Jan van Noorden

EAPH logo