De kunst van Nationaal- en Internationaal erkende kunstenaar Jacques Tange zal bij menig mens herkenning oproepen door het felle kleurgebruik in combinatie met de vloeiende lijnen van de veelal roodharige dames. Jacques Tange is sinds 1985 professioneel kunstenaar en heeft in deze jaren een groots portfolio opgebouwd van kunstwerken met uiteenlopende thematiek en materialen. Tange is een verhalenverteller met kwast en doek. Een verhaal over liefde, jaloezie, verlangen, verdriet en erotiek waarin de relatie tussen mensen en de natuur centraal staat.

Interessant klantenbestand

Jacques heeft inmiddels zijn 30-jarig jubileum als kunstenaar kunnen vieren en heeft in zijn carrière een interessant klantenbestand opgebouwd. Zo werd hij o.a. gevraagd om de officiële poster van het Kerstcircus in Carré te ontwerpen, wilden de Rolling Stones hun hotelkamer vol laten hangen met zijn werk en heeft zelfs het Koningshuis een Tange aan de muur. Zijn werk is ook te zien geweest op het 80 bij 20 meter grote LED-scherm van Ahoy Rotterdam. In 2005 kreeg Jacques de Nederlandse award voor ‘Kunstenaar van het jaar’ en zo heeft hij onlangs de award voor ‘Best in Show’ tijdens de Taiwan Art Fair ontvangen.

“Niet Netjes”

Tijdens de 10-jarige speciale editie van de Winter Fair zal Tange stukken exposeren uit zijn erotische collectie ‘’Niet Netjes’’. Deze expositie, gestart als een soloexpositie, trekt inmiddels wereldwijd participerende kunstenaars aan met werk dat het publiek laat lachen en blozen. De ‘’Niet Netjes’’ stukken zijn zoals erotiek hoort te zijn; gewaagd, ontdekkend en vol plezier. Met hilarische vunzigheid en romantische liefdesperikelen weet de kunstenaar zelfs het meest preutse publiek voor zich te winnen. Hier is geen ruimte voor schaamte, alles kan en mag, maar wel met een knipoog.